REKO RING VARBERG

Lokalproducerad mat direkt från producent till konsument

Vi bygger en levande Landbygd

I slutet av 2016 såg jag en film om REKO på facebook, delade den och hoppades på att någon skulle dra i det, men inget händer. I början av 2017 dök de återigen upp information om REKO i mitt facebookflöde, och nu fanns det ingen återvändo. Jag gjorde en intressegrupp på facebook och bokade in ett uppstartsmöte på Åkrabergs Trädgård den 28/6. Intresset var starkt från de som kom på mötet och vi bestämde att köra första utlämningen redan 6/7 en solig kväll på en parkering inne i Varberg.

Redan från start var det en succé!

Varberg har nu haft sin egen Reko Ring i 6 månader och vi har passerat 7000 medlemmar. Vi är 3:e största gruppen i Sverige på antal medlemmar och största gruppen i Sverige med antal aktiva producenter.

För att beställa gå med i vår facebookgrupp, där kan du beställa under varje producents annons, och sedan hämtar du ut dina varor på parkeringen utanför Jem&Fix varannan torsdag.  Tillsammans gör vi skillnad!

Hallands KOMBUCHA

Hantverksmässigt bryggeri i Fjärås. Med sjön Lygnern som källa och närfunna ekologiska ingredienser produceras kombucha med anor från förr.

SKREA OST

Skrea Ost är ett gårdsmejeri i Skrea, som tillverkar ostar av ekologisk komjölk. De har även mjölk i lösvikt och yoghurt. Produkterna är KRAV-certifierade.

GAVIES gårdar

Mathantverk med unik smak och identitet. Eivor syrar allt från klassisk surkål till spännande delikatesser av ekologiska råvaror & utbildar i fermentering.

EKKULLENS FÅRFARM

Ekkullen är både en fårfarm och gårdsbutik som är under omställning till ekologiskt. 

De har haft  finullsfår sen 2009.

STALLBERGS KALKON

Säljer frigående glada kalkoner i fryst form- både hela och styckade. Men även som paj och pulled turkey.