Projekt

Jag älskar att arbeta i projekt. Det passar mig som fisken i vattnet. De har hunnit bli några under åren- 

både större och mindre. Tänkte berätta om några av dom, får nog fylla på här efter hand..

Bondens Dag

2008-2012 drev jag Bondens Dag och Hönsbytardag i samarbete med Åkrabergs Trädgård, Veddige JUF, Väröbacka IP, Sisters, Skyrider och flera andra organisationer. Jag projektledde varje event och från att ha varit en kul grej 2008 så slog vi alla rekord i besökare 2012 med 3800 besökare på 4 timmar. Eventet krävde noggrann planering då vi hade förutom djurmarknad även barnloppis, mat och hantverks-producenter, trollkarlar, traktoråkning, häst och vagn, ponnyridning, veterinärbuss med katt-kastrering, agilityuppvisning, hästuppvisningar, freestyle, linedace och mycket mycket mer.

Nasarnet fiberförening

Ett från början litet projekt att skaffa fiber till närområdet, växte och sträcker sig nu från Bäck/Åskloster till Derome i söder upp till Stråvalla i norr. Vi är nu upp i över 470 fastigheter i området som är med. Jag blev invald i projektet att sköta marknadsföring och kommunikationen med medlemmarna via sociala medier.

REKO Ring Varberg

2017 startade jag Reko Ring Varberg tillsammans med Emma Engström. 

Lokalproducerad mat- direkt från producent till konsument- utan mellanhänder som ska ha sin del av kakan. Ett ideellt arbete som gett oss ett otroligt kontaktnät och mängder med ideér. Tillsammans gör vi skillnad- på lokal nivå. Livsmedelsproducenter i vårt närområde får chansen att sälja sina produkter direkt till konsument vilket gör att de får behålla hela vinsten själv. De ger dom en möjlighet att kunna få lön för allt jobb de lägger ner- på att producera mat till andra.CSA- AnDELSJORDBRUK

I slutet av 2017 blev jag uppringd av Hela Sverige Ska Leva som ville att jag och Emma skulle driva deras nya projekt CSA- Lokal Andelsmat i Varberg. Klart vi hoppade på det, då vi brinner för lokalproducerad mat från småskaligt jordbruk. Här arbetar vi med att ge lantbrukare en tryggare framtid. Genom att i förhand sälja av andelar av skörden säkrar de avkastningen från skörden, och kan våga satsa på att utveckla. 

CSA kan vara så mycket mer än bara ett jordbruk. Det är en gemenskap som ger kunskap och samhörighet.

Vi arbetar för en levande landsbygd- i Varberg.