Brantas Gård

Här hittar ni oss- mitt i en glänta inne i skogen på västkusten. Här bor jag med min underbara man och vårt yrväder till dotter i härlig samklang med naturen och våra djur. 

Vi har en dröm och självhushåll, men inget skrivet mål om att vi någonsin kommer bli det.För det tror jag inte går i vårt samhälle- om man inte vill leva helt utanför. Vi har lagar och regler som styr våra liv, vi måste ha sophämtning, betala försäkringar och skatt etc. 

Men man får ha de som en dröm, att leva som självförsörjande är mer som en resa än ett mål, för man kommer aldrig fram och man lär sig mer på vägen för varje dag som går. Jag vill testa allt minst 2 gånger. Första gången kan gå fel, så alltid en andra chans. Vissa saker passar oss perfekt, och det kan bli som en vardag för oss, medans andra saker inte alls känns bekvämt och vi väljer bort de från våra liv. 


Vi har inga uttalade köpstopp eller regler som säger hur vi ska leva som självhushållande. Vi väljer vilka delar vi vill ta till oss, och har inget dåligt samvete om vi beställer pizza nån gång då och då. Det är vårt liv och vi väljer hur vi ska leva det. 

Vill ni veta mer om vårt liv följ oss på facebook eller köp vår bok


På vår gård bor förutom vi 2-beningar både hund, katt, kanin, höns, vaktlar och kalkoner. Vi odlar alla våra grönsaker, som nästan täcker upp årskonsumtionen, och har höns och kalkoner för kött- och vilket kött sen! Frigående djur som får växa upp i sin egen takt, slaktas hemma på gården av folk dom de är vara att bli hanterade av. Kan inte bli annat än ypperligt gott kött!


Vi följer årstiderna och äter säsongsanpassat, de lär oss att uppskatta maten som vi odlar. Vi har inga gurkor att skörda i nov-maj, så då äter vi inga gurkor. Jag avstår hellre än att tugga på en smaklös gurka från Nya Zeeland. Däremot kan vi lyxa till det med gurka från den lokala odlaren som drar igång sina plantor tidigare än oss. Vi är alla människor och vi gör våra egna val. Försökt göra de bästa av ditt liv- och glöm inte njuta!

Vi uppdaterar mest via våra facebook, instagram och blogg, kika gärna in på dom för senaste uppdateringarna.

Ha en underbar dag!

//Christina, Christer & Mayla