Styrelsen i nasarnet fiber

Styrelsen består av en härlig blandning av människor- yngre och äldre, tjejer och killar, nyinflyttade och infödda. Tillsammans arbetar vi för att få hit fiber till Nasaret, Nyebro, Sunvära, Källstorp, Bjurum med omnejd


Bert Johansson- ordförande

-49 år ung, född och uppvuxen i Nasaret. Gift med 2 barn, en pojk på 6 år och en flicka på 4 år. Utbildad maskin mekaniker och jobbar idag på Volvo Lastvagnar AB i Göteborg. Kontakta Bert via mail.


Therese Karlsson- ledamot

-36 år, Flyttade från Göteborg till Edde's torp för 3 år sedan.

Frilandsmusiker samt anställd på utbildad keramiker och är för tillfället på Johnssons Gård söder om Varberg. Kontakta Therese via mail

 

Christer Andersson- kassör

-62 år, Född i Träslöv. Flyttade till Nasaret 1993. Har jobbat på Föreningsbanken 73-98 och sedan dess på Varbergs Sparbank fram till sin pension. Han är aktiv i Lilla Träslövs FF styrelse sedan 1976 och är sedan 2008 ordförande i Varbergs Fotbollsalliansen. Gift med Mariann och katten Tyson bor också där. Kontakta Christer via mail.


Jacob Posse-ledamot

- 28 år gammal, uppvuxen i varbergs området på olika platser. Flyttade till nasaret för snart 2år sedan tillsammans med min flickvän och dotter. Jobbat med fiber i snart 7 år, samt en del andra jobb, allt från att plantera gran till att segla turister i medelhavet. Kontakta Jacob via mail.


Johan Hedelius -  ledamot

-61 år, född i Stockholm. Hustru Helena och två barn och 6 barnbarn 

Utbildad på musikhögskolan i Malmö med solist och pedagogisk examen.  Arbetas som solopiccolist i Malmö Symfoniorkester fram till pension. Kontakta Johan via mail


Andereas Torstensson- sekreterare

-37 år, Född och uppvuxen i Karl Gustav. Han har bott  i gamla smedjan i Nyebro, tills han återvände till Karl Gustav och kärleken,  2 Barn som bor hemma varannan vecka. Jobbar som Underhållsplanerare på Södra Cell Värö. Kontakta Andereas via mail.


Christina Almen- vice ordförande

-35 år, född och uppväxt i Nasaret, bor med min man och dotter en bit in i skogen på Munkadammsvägen där vi lever för odling och djur i samklang med naturen.

Utbildad trädgårdsmästare, murare och har teknisk utbildning- men jobbar nu som lastbilschaufför på deltid, släpper snart sin första bok och arbetar hemifrån resten. Kontakta Christina via mail.

Vi bygger ut Fiber i Värö-området

På många ställen i området är täckningen för mobiltelefoner väldigt dålig. De luftburna telefonledningarna är både gamla och slitna. På många ställen har träd vuxit in i kopparlednignarna och när det är blåser eller snöar försvinner både fast telefoni och den väldigt låga internetuppkopplingen som kopparkablarna erbjuder. Mobilt bredband fungerar på vissa delar av området men påverkas också av väder så som dimma eller mycket regn. Mobil bredband leverar heller inga imponerande hastigheter på bredband för familjer som te.x vill hyra film online.Med bredband via fiber får man en mycket snabbare och stabilare kommunikation för både bredband, telefoni och ger tillgång till en mängd TV-kanaler och Filmtjänster via digital teknik. Eftersom det bara är ljus som färdas i kablarna är de inte känsliga för vatten och eftersom de är dragna under marken är de inte känsliga för vind eller snö.

Framtiden kommer innebära mer och mer behov av internet. Allt från att deklarera eller betala räkningar till att delta i digitala möten och arbeta hemifrån kräver ett snabbt internet. Att ansluta sin fastighet till fiberbredband höjer också värdet på huset vid en eventuell försäljning. Det är alltså inte bara pengar för underhållning utan också för arbete och en investering i fastigheten.


För att följa nyheterna som händer så kika in på vår  FACEBOOK

Projeketet är nu i sin slutfas och vi håller på att förbereda för att upplösa föreningen.


Länk till karta för etappindelning 2018-03-29