2006-2014 drev jag Bondens Dag och Hönsbytardag i samarbete med Åkrabergs Trädgård, Veddige JUF, Väröbacka IP, Sisters, Skyrider och flera andra organisationer. Jag projektledde varje event och från att ha varit en kul grej 2008 så slog vi alla rekord i besökare 2014 med 3800 besökare på 4 timmar. Eventet krävde noggrann planering då vi hade förutom djurmarknad även barnloppis, mat och hantverks-producenter, trollkarlar, traktoråkning, häst och vagn, ponnyridning, veterinärbuss med katt-kastrering, agilityuppvisning, hästuppvisningar, freestyle, linedace samt att vi byggde upp burar och bord till säljarna, vi fixade stora mattält, papperskorgar, parasoller etc via sponsring, kontinuerlig kontakt med medier för att sprid informationen till alla målgrupper.


Det var otroligt lärorikt att planera allt från placering av varje säljare till uträkning hur traktorerna skulle köra, marknadsföring via rätt kanaler. Det hela började med att vi var några vänner som ville byta tuppar med varandra för att få in nytt blod i våra hobbybesättningar. Jag gjorde en liten annons på alternativ- ett forum för oss som vill ha ett alternativt leverne. Inte följa strömmen med konsumtionshets och stressade liv efter de ouppnåeliga. Ett forum som varmt rekommenderas- som inspirationskälla eller om du söker fakta så kolla in handboken.

Kvällen innan vi skulle ha den första Bondens Dag så kände jag att intresset var stort, vi skulle nog behöva lite p-vakter. Så jag frågade grannarna som ställde upp ( de fick lite hemproducerad mat i utbyte) och tur var det, för det kom 800 besökare som köpte, sålde och bytte höns, ankor, kaniner och andra smådjur. Jag blev såklart supertaggad och de efterfrågades en äggmarknad på våren- så det blev nästa del i projektet. Sen har de bara rullat på, under 9 år drev jag dessa 2 projekt varje år. Men när man själv får barn så ändrar man syn på livet, och att lägga 300 timmar/projekt var inte längre hållbart. Vi valde att avsluta hösten 2014 med den största och mest lyckade Bondens Dag genom tiderna. Vi hade besökare från Stockholm till Malmö. Vi hade säljare som körde lastbil från Gotland och Skåne, bil med släp från hela södra och mellersta Sverige. Otroligt många djur fick nya hem. Vi hade veterinärer och djurskydd på plats och aldrig några problem. Jag är otroligt tacksam för alla som har varit med på mina galna upptåg, men nu är det dags för nya projekt.